Graffiti a Barcelona

El Graffiti i les enganxines

I  jo que creia que el Street Art tornava a ressorgir a Barcelona i avui veig clarament que està agonitzant a casa meva. El que va començar com un joc d'enganxines de quatre brètols que encantats amb la fotocopiadora li anaven donant al print per enganxar el seu nom a qualsevol racó amb la impunitat i la covardia de la rapidesa de tal proesa, avui i pel que veig s'ha convertit en pandèmia. I avui estic trista, si senyors graffiters avui estic trista i  Barcelona pel que es veu també i avui  és una ciutat més grisa perquè els artistes que l'habiten lluny de copiar el model dels grans del Street Art, lluny de crear, experimentar i evolucionar s'han tornat petits i de pas idiotes. I és que fins i tot  els més grans s'han avingut a tal estupidesa

Que fa vostè senyor Pez enganxant dibuixos amb paper matusser per Barcelona? I vostè senyor Polo, tot una promesa, enganxant el seu logo amb un paper de cartró i retallat en forma d'estrelleta? I que dir de CB75, abans SM172, tot un graffiter format a l'escola superior d'art i disseny i que treballa com ningú les plantilles?   Que li ha agafat a aquest artista que ara es dedica  a imprimir les seves obres en petit format per després enganxar-les als fanals com si fos un manyà?





Per tots els cels,  és que s'han tornat tots vostès idiotes? Ja tan sols em faltaria veure a Balu, C215, Alice, El Gat Mao, Etzbai i Werens amb la mateixa fal·lera, encara que tot s'ha de dir, he pescat a Stein amb la mateixa mania, però que volen que els digui...fins i tot les seves enganxines tenen alguna cosa que captiva.

De fet el Paste graffiti també és una branca del Street Art de tota la vida i que igual que el graffiti ben entès necessita de tot un procés d'elaboració prèvia per tal que l'obra cobri força i pugui elevar a excel·lència la creativitat de l'artista. Pegar enganxines a les parets i les faroles? Això és cosa de covards i de nens de pitet, el realment difícil és fer que el que enganxes esdevingui art. I això senyors meus necessita treball  i no està a l'abast de tant idiota com pul·lula per Barcelona.
Volen fer Paste graffiti ? Doncs facin-ho bé, caram,  que tots tres tenen bones qualitats per fer-ho d'aquesta manera. De fet per Barcelona en corren molts que saben el que és treballar a consciencia aquesta branca del Street Art


Però per desgràcia també hi ha molts que són idiotes. I el que més em repugna, és que alguns a més d'empastifar tot el que toquen es creuen superiors als altres i es dediquen  a tapar amb les seves enganxines les obres dels veritables artistes. Si jo fos un graffiter de Barcelona i conegués a algun d'aquests els fotaria un bon clatellot. Per maldestres, per immadurs i per idiotes. I el més curiós de tot és que sempre són els mateixos.




Igual que hi ha una llei no escrita dels graffiters que diu que no pots pintar damunt d'allò que no sàpigues fer millor, una altra llei no escrita dels Paste graffiters hauria de dir que no pots enganxar damunt d'allò que no sàpigues fer millor. Això eliminaria molts indesitjables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada