Graffiti a Barcelona

Werens: la Fantasia

Werens, actualment un dels artistes contemporanis catalans més internacionals, és també un dels artistes més irreverents i incòmodes del moment. Si més no,  pel que fa als Ajuntaments, i és que amb les seves formes descarades i la seva peculiar visió del món els porta de corcoll. Ell diu que se sent perseguit i sigui veritat o no,  el cert és que ha rebut prou multes per empaperar les parets del seu estudi  per tots costats.
Defensor del Graffiti com una disciplina artística en sí mateixa,  les seves ganes de donar color i vida a la ciutat que altrament seria grisa i trista, l’han fet recórrer tots els continents (excepte Oceania) pintant les flors que el caracteritzen. Al  principi eren lliris tancats que pintava a les portes tapiades de les cases de Sabadell per denunciar d’aquesta manera tan personal la quantitat de cases abandonades que hi havia a la ciutat. A poc a poc aquesta flor se li ha anat escapant de les mans i ha anat evolucionant. S’ha anat obrint tota sola i hores d’ara és ell qui reconeix que ja no podria fer-la tancada perquè ha cobrat vida pròpia.

La seva fantasia, la frescor dels seus dibuixos, els seus personatges plens de color i d’energia, sovint més propers al còmic que a altres disciplines, el seu treball acurat i el seu precís traç són marques i trets distintius d’aquest depredador sabadellenc que té set de color i que es deixa caure de tant en tant per Barcelona  per delitar el personal amb les seves obres i de pas molestar una mica més si fos el cas als de l’Ajuntament. Sigui com sigui,  el cert és que veient el que sap fer,  és fàcil entendre perquè el graffiti pot esdevenir de vegades art


Aquest artista descarat que signa sempre les seves obres i fins i tot s’atreveix a deixar-los als de l’Ajuntament la seva pàgina web com a postdata, representa en certa manera la vessant fresca i sense artificis del grafiiti actual. I si no,  tan sols cal veure el tros de mural que ens ha deixat al barri Gòtic. 

1 comentari: